Traduccions

Vint anys dedicats a la traducció literària m’han ensenyat que demana temps, paciència, tenacitat, intuïció i curiositat per trobar la paraula, el gir, el to per expressar en català el que diu la veu original.

També he après que qui encarrega una traducció vol qualitatdedicació i puntualitat. I jo hi afegeixo passió, molta passió.

El traductor és també un lector exigent que coneix  a fons l’obra, l’autor i la tradició literària a la qual pertany.  Sovint és la persona idònia per escriure un pròleg, un epíleg, un article, fer una presentació o participar en clubs de lectura de biblioteques i llibreries, fer xerrades o tallers a les escoles i instituts, centres cívics i culturals.

Traduir és molt més que traslladar un text d’una llengua a una altra i el traductor és més que l’artífex.

Traducció literària

Traduccions d’obres literàries del suec, noruec i danès al català i castellà.

Novel·la, teatre, poesia i assaig literari.

Literatura infantil i juvenil.

Altres traduccions

Traducció de textos diversos: catàlegs, manuals, llibres d’assaig…

Tota mena d’escrits, inventats o per inventar.

Suec, noruec, danès a català i castellà

Obres traduïdes

Els contemporanis: Per Petterson, Linda Boström Knausgård, Gunnhild Øyehaug, Lena Andersson, Tomas Tranströmer, Lars Norén, Karl-Ove Knausgård, Jostein Gaarder, Alex Schulman, Jonas Jonasson, Mankell, entre d’altres.

Els clàssics: August Strindberg, Henrik Ibsen, Hjalmar Söderberg, Selma Lagerlöf.

I per als petits: Els tres llibres de El Llop de Sorra d’Åsa Lind, Que ve el cometa! (dels Mumin) de la Tove Jansson, La muntanya de les tres coves de P.O.Enquist, La noia de les taronges de Jostein Gaarder, La petita Messi i el seu oncle estimat de Pija Lindenbaum…

Inèdits!

Relats, poemes, proses poètiques d’escriptores i escriptors del Nord inèdits en català, que tant de bo et facin fruir a tu com jo he gaudit traduint-los.

Entra al blog i fes-hi un cop d’ull. Potser hi trobes algun escrit que et revolta, que t’emociona, que et regira, que t’emprenya o que t’inspira. Qui ho sap…

Preguntes? Encàrrecs? Propostes?

Si tens preguntes, vols més informació o fer un encàrrec pots enviar un correu electrònic mitjançant aquest formulari o directament a carolina@literaturanord.com

Gràcies!